Кошик
105 відгуків
" Всесвіт Захисту Рослин "
+380 (67) 708-05-32
+380 (95) 040-57-15
+380 (97) 595-84-98

Саджанці мигдаль трилопатевий, Луїзія Декоративний чагарник рожевий

  • В наявності

300 

Мінімальна сума замовлення на сайті — 500 грн

+380975958498
  • +380 (67) 708-05-32
    КОНСУЛЬТАЦІЯ Вайбер
  • +380 (95) 040-57-15
    Мінераліс Телеграм
  • +380 (97) 595-84-98
    Замовлення Телеграм
повернення товару протягом 14 днів безкоштовно
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Саджанці мигдаль трилопатевий, Луїзія Декоративний чагарник рожевий
Саджанці мигдаль трилопатевий, Луїзія Декоративний чагарник рожевийВ наявності
300 
+380975958498
  • +380 (67) 708-05-32
    КОНСУЛЬТАЦІЯ Вайбер
  • +380 (95) 040-57-15
    Мінераліс Телеграм
  • +380 (97) 595-84-98
    Замовлення Телеграм
Купити Купити з

Опис

Саджанці однорічні та дворічні мигдалю декоративного гуртом і в роздріб для озеленення. Луїзяння трилопатева.

Власне виробництво

 

 

Мигдаль декоративний трилопатевої Луїзіани зимує в Києві.

Придатний для вуличного озеленення в закритих дворах і скверах.

Цветет в апреле-мае.

 

      

У наявності саджанці привиті та коренів, кущові та штамбові, у контейнерах і з відкритою кореневою системою. Різного віку та за різною ціною. ЗВОНИТЕ

 

Можливі проблеми — хвороба монилиоз (маніліальний опік), заходи захисту — як у садівництві: обприскування препаратами міді або системними фунгіцидами до та після цвітіння.

В іншому, невибагливий, дуже ефектний чагарник.

Луїзії НЕ ПЛОДОНОСИТЬ! 

Рослина живе до 150 років.

Мінімальне замовлення 1 шт. 

 

 

У наявності, також мигдаль гіркий і мигдаль десертний.

Властивості та застосування гіркого мигдалю

Не всі знають, що крім солодкого їстівного мигдалю є гіркий мигдаль. Це плід дерева, що належить до родини Рожеві. Вичавлена гірка олія застосовують у медицині, включно з рецептурою лікарських препаратів. Його часто використовують у косметології під час виготовлення бальзамів, масок, кремів і в миловаренні для, отримання якісних сортів мила

Опис

Мигдаль називають одним із корисних горіхів, але належить він до твердих кісточок. Це невелика рослина, що у дикій природі досягає 10 м. Росте він у районах із субтропічним кліматом у Китаї, США, Малій Азії, Ірані, Італії. Культуровані та акліматизовані сорти слугують чудовою прикрасою будь-якого саду та ділянки, живоплоту в паркових зонах і алеях помірного клімату. Промислово вирощують мигдаль в Іспанії, Кореї, Туреччині, Франції, Греції. Рослина має безліч червоно-бурих гладких тонких гілок і потужну кореневу систему. Листя довгасте, з загостреним верхом, росте в черговому порядку або пучками на невеликому черешку.

Квітить деревце ніжно-рожевими або білими шпалерами квітами, що дають тонкий приємний аромат. Цвітіння проходить навесні, частіше до розпускання листя. Плод — кістянка, овальна, шкірка, суха, пухнаста, на вигляд схожа на зелений персик. Після дозрівання навколоплідник розтріскується, звільняючи кісточку. Її й називають горіхом. Мигдальне дерево плодоносить на 5 рік. Живе приблизно 150 років. Переносить морози до -25 °C. Це сухостійка та невибаглива рослина. Дикий мигдаль росте в групах, кількістю по 3-4 особини. Найчастіше трапляється на щебністих і кам'янистих схилах і пагорбах. Любить збагачений кальцієм ґрунт.

Гіркий і солодкий мигдаль під час схрещування дає солодкі плоди. Тільки один із чотирьох отриманих кущів може дати гіркі горішки, оскільки ген, що надає їм гіркоти, не є домінатним.

Відмінність від солодкого мигдалю

За смаковими якостями мигдальні плоди діляться на солодкі та гіркі. Гіркий мигдаль цінний для людини, не менш ніж солодкий. На вигляд їх складно відрізнити. Але гіркі плоди мають твердішу міцну оболонку, яку можна розбити лише молотком. Солодкий мигдаль більший від гіркого. Запах суцільного ядра не відчувається. Але якщо його розкришити або розрізати, з'явиться гіркуватий виразний мигдальний аромат завдяки глікозиду амигдаліну. Ця речовина отруйна. У разі потрапляння в шлунок він утворює ціанід.

Глікозид амигдалін виявлений у деяких кісточках плодових рослин. Якщо варення, компот або настоянка на кісточкових плодах довго зберігається, виділяється отруйна синильна кислота — продукт розпаду амигдаліну, може спричинити отруєння. У зливах амігаліну глікозиду міститься 0,96%, у вишні — 0,82%, у яблучних перетинах — 0,6%, у гіркому мигдалі 3%.

Склад і корисні властивості

У гіркі мигдальні ядра входять:

  • моносахариди;
  • жирні кислоти;
  • ферменти;
  • зола;
  • вітаміни С, В, Е, А, РР;
  • мікроелементи: залізо, кальцій, фтор, магній, фосфор, калій, цинк, натрій;
  • клітковина;
  • амігдалін. Саме він небезпечний для здоров'я. Його вміст, як і жирність плоду, залежить від сорту та місця вирощування рослини.

Мононенасичені жири виводять шкідливий холестерин, вітамін В сприяє регенерації, будові та формуванню клітин, вітамін Е сприяє омолодженню. Мікроелементи беруть участь у багатьох процесах, сприятливо впливають на серцеву, кісткову, нервову, ендокринну систему. За вмістом біоактивних речовин гіркі ядра мигдалю випереджають інші види горіхів.

Застосування мигдалей.

Мигдальна олія

Популярно в харчовій, парфумерній, косметологічній, фармацевтичній галузі. Воно нормалізує водний і жировий баланс шкіри, допомагає клітинам відновлюватися. Використовують гірку олію як крем і мазей з лікувальним ефектом. Вона пом'якшує шкіру, знімає запалення, має загоювальні властивості.

Ефірна олія

Його отримують виключно з гірких сортів. Це безбарвна рідина з різким мигдально-специфічним ароматом. Його ефективно використовують як протимікробний засіб, що знімає біль, спазмолітичний. Вдома ним часто користуватися не можна. В олії залишається великий відсоток амігдаліну. У разі передозування можливе серйозне отруєння.

Медицина та фармакологія

У цій сфері гіркий мигдаль набагато перевершує солодкий. Цілющими властивостями мають шкаралупу, ядра, листя, коренева кора. Крім декоративних якостей, про корисні властивості рослини знали ще здавна. Листя збирають наприкінці цвітіння, плоди — восени під час дозрівання, коли навколоплідник трісне. Ядра після звільнення від шкірки висушують. З них отримують жирну ароматну олію. Його додають до ін'єкційних розчинів, мазі та емульсії. Медики виділяють такі корисні властивості:

  • знеболювальні;
  • наркотичні;
  • проносні;
  • снодійні;
  • спазмолітичні;
  • судинорозширювальні;
  • протипростудні;
  • антигістамінні.

Плод мигдалю є профілактичним протираковий засобом, у деяких випадках допомагає в боротьбі з пухлинами. Завдяки вітаміну В17, який розпадаючись на цукор, ціанід і бензальдегід, прикріплюється до ракових клітин і знищує їх. Він також діє як засіб, що може вгамувати сильний біль і поліпшити обмін речовин. Але цілюща сила плодів залежить від дозування. Для профілактики пухлин приймають 1-2 мигдаліни на день. Навіть невелике передозування може заподіяти нестерпної шкоди.

Використовують гіркий мигдаль у гомеопатії для лікування органів дихання під час астми, бронхітів, пневмонії, дифтерії. У разі тривалого лікування вони надають тонізувальний, жовче- та сечогінний ефект. Препарати на основі гіркого мигдалю допомагають у разі анемії, неврозу, гіпертонії, шкірних захворювань, тахікардії. Його приймають у разі виснаження, дратівливості, безсоння. Він корисний людям після затяжної хвороби завдяки потужному вмісту вітамінів і мікроелементів, здатних швидко відновити втрачені сили. У комплексному лікуванні його використовують у разі психосоматичних порушень.

У період клімаксу його призначають чоловікам і жінкам. Мигдальні ядра пригнічують вироблення шлункового соку, що сприяє ефективному лікуванню виразки шлунка. Кілька крапель олії знімає здуття, знижує газоутворення, нормалізує роботу кишківника, покращує апетит. Воно виводить радіонукліди, допомагає перенести наслідки променевої хвороби. З шкірки горіха виготовляють адсорбувальне вугілля.

Народна медицина

  • Гіркий мигдаль, перемішаний із кукурудзяним крохмалем, застосовують для лікування затяжного кашлю, плювориту, астми.
  • Змішавши з медом, його використовують як ранозагоювальний антисептичний засіб під час лікування трофічних виразок, герпесу, ран.
  • Перемолоті горіхи знімають судоми в ногах, головний біль, позбавляють малокров'я.
  • Знімання неочищене від шкірки мигдаль, можна поліпшити роботу кишківника, зняти закреп, біль під час сечовипускання.
  • Мигдальна олія з додаванням кореня фіалки очищає нирки та сечовий міхур від каменів.
  • Під час розтягування зв'язок, утворення пролежнів, попрілостей його втирають у шкіру легкими масажними рухами. Шкіра пом'якшується, поліпшується кровообіг та обмінні процеси. Зменшується больовий синдром, набряклість і затвердіння.
  • Добрий засіб для миття голови — суміш мигдальної олії з вином. Вона допомагає позбутися лупи, покращити структуру волосся.
  • 5 шт. горішків, з'їдених перед застоюванням, не допустять алкогольного сп'яніння.
  • З мигдальної оболонки готують цілющу настоянку. З її допомогою зміцнюють зір, покращують стан печінки та підтримують еластичність кровоносних судин. Зі 100 г. горіхів знімають шкаралупу, заливають 0,5 л. спирту. Витримують два тижні в затемненому місці. Засіб збовтують. Коли настій приготується, його п'ють до їжі по 15 крапель.
  • Під час лікування облисіння каші з мелених горішків втирають у голову. Також її використовують для позбавлення фурункульозу, накладаючи у формі компресу на хвору ділянку тіла до одужання.

Косметологія

У всьому світі цінуються корисні якості гіркого мигдалю. Він здатний зберегти молодість, пружність шкіри, силу та блиск волосся, надовго подовживши красу та здоровий вигляд будь-якій жінці. Його використовують як у виробництві професійної косметики, так і в домашніх рецептах. Мигдальна олія чудово діє як самостійний засіб, так і в поєднанні з іншими компонентами, кремами, лосьйонами, речовинами, оліями.

У косметології його використовують для:

  • уповільнення природного старіння клітин епідермісу;
  • захисту від ультрафіолету;
  • зменшення пор;
  • зміцнення волосся;
  • зняття подразнення та запалення на шкірі;
  • зволоження;
  • відновлення;
  • загоєння дрібних тріщин і ран.
Для волосся

За допомогою мигдальної олії якнайшвидше можна отримати міцні густі локони. Воно не тільки стимулює ріст волосся, але й оздоровлює його. Нормалізуються функції сальних залоз, підживлюються корисними речовинами волосяні фолікули, зміцнюється структура всього волоска, від кореня до кінчика. Для відновлення пошкоджених локонів, які втратили силу, часто застосовують аромарозчісування. Кілька крапель наносять на спеціальний гребінець. Ним розчісують волосся зверху вниз. Щоб ефект посилився, в основу додають ефірні олії.

  • Для сухих локонів підходить сандалове, мандаринове, апельсинове, іланг-іланг. Аромарозчісування проводять після миття голови.
  • У разі жирних додають лимонне, кедрове, бергамотове, кипарисове. Процедуру проводять перед миттям волосся.

Така сама суміш чудово діє під час обгортання та використання масок. У боротьбі з лупою можна використовувати натуральний мигдальний скраб:

  • мигдальна олія — 1 ст.л.;
  • мелене насіння мигдалю 50 г;
  • яєчний жовток.

Все змішують, і масажними рухами втирають у голову кілька хвилин. Оставляють на 15 хв і змивають теплою проточною водою.

 

растения для сада, ландшафтный дизайн, красивый куст, на палочке, корень, цветы, розовые, махровые аллея, парк, цветение, посадить, выбрать,

 

 

 

Телефонуйте, мінімальне замовлення 1 рослина. 

Характеристики

Основні
Виробник Власне виробництво
Країна виробникУкраїна
Життєва формаДекоративний чагарник
Листя взимкуЛистопадні

Інформація для замовлення

  • Ціна: 300 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner